Babykamer Inspiratie & ideeën

Babykamer styling & ideeën 

Een babykamer is een hele speciale plek in huis. Een plek voor een nieuw gezinslid, jullie grootste wens of een broertje of zusje lekker gaat slapen en groeien. Het is een plek waar je gezin veel geweldige momenten samen gaat beleven. Afhankelijk van je smaak moet een babykamer kalm, spannend, rustgevend en /of  functioneel zijn. Je baby zal zich die stijlvolle wieg niet meer kunnen herinneren later maar hij zal het gevoel van liefde en veiligheid ervaren wanneer jullie samen in een ruimte zijn waar jullie beide je prettig voelen.

Wishbone 728x90

Meisjes babykamer ideeën

Een babykamer voor meisjes kan variëren van zacht & heel zoet tot licht & helder. Kleuren spelen een belangrijke rol in de kinderkamer van een meisje; en dat hoeft dan niet altijd roze te zijn, ook al vinden wij dat stiekem wel erg leuk. Kies gewoon een kleur die je mooi vindt, misschien licht paars, pastelkleur zoals mintgroen of een zacht koraal in combinatie met bijvoorbeeld zilver of goud. Wees niet bang om patronen in behang, tapijten en gordijnen te gebruiken en laat op die manier de gekozen kleur op meerdere plaatsen terugkomen in de kamer.

Meisjes babykamer

Jongens babykamer ideeën

Als het gaat om babykamer ideeën voor de kleine man, het kiezen van een thema kan belangrijker zijn dan kleur. De meeste babykamer thema's voor jongens gebruiken een van de volgende kleuren: wit, blauw, groen en misschien een vleugje rood. Denk ook aan jongens speelgoed of hobby’s. Sport, voetbal, tennis of motorvoertuigen (auto's, treinen en vliegtuigen) en de natuur zijn perfect uitgangspunt voor een jongens kamer. Met speelgoed, beddengoed, muurstickers en ingelijste foto’s kan je het thema echt tot leven brengen in de jongens kinderkamer.

Neutrale babykamer ideeën

Het kiezen van een neutrale babykamer is makkelijker dan je zou denken. Wanneer jullie verrast willen worden of het een meisje of jongen gaat worden , of het geluk hebt in verwachting te zijn van een twee-eiige tweeling is een neutrale babykamer een goede keuze. Neutraal hoeft niet saai te zijn! Speel met verschillende tinten en kleuren, van blauw, groen, geel en oranje, en breng metaal en houtdetails aan in de kamer. Experimenteer met verschillende stof texturen in de kamer. Kijk voor neutrale meubelstukken die over een paar jaar ook gebruikt kunnen worden in een meisjes junior kamer of jongens junior kamer. Dieren en natuur motieven of strand thema's, zijn zeer geschikt voor een neutrale kinderkamer.

Neutrale babykamer
Prenatal Folder via kinderkamer styling tips

Bekijk hier nieuwe Prenatal folder