Het leukste speelgoed van 2016

leukste-speelgoed-voor-kinderen

 
speelgoed-van-het-jaar-2016
Niet precies gevonden waar je naar op zoek bent?  Kijk ook eens bij ons online speelgoedwinkels overzicht...

Het leukste speelgoed van dit moment!

Met de feetsdagen in het vooruitzicht hebben we even bekeken welk speelgoed het leukste wordt gevonden door onze kids, want spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Koop dit speelgoed nu met korting!

   

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

Spelen is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Spelen is zelfs net zo belangrijk als rekenen, lezen en schrijven. Spelen wordt vaak gezien als iets wat kinderen bezighoudt, waar ze zich mee vermaken. Spelen is voor kinderen onmisbaar bij het ontwikkelen van sociale, emotionele ontwikkeling maar ook voor intellectuele en taalkundige vaardigheden.

Leren door spelen begint al vlak na de geboorte. Door spelen ontwikkeld een baby zijn motorische vaardigheden. Tijdens het spelen verkent hij niet alleen de eigenschappen van voorwerpen, maar ook zijn creativiteit, voorstellingsvermogen en probleemoplossende vaardigheden worden gestimuleerd. Spelen is essentieel voor een gezonde verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling. Het grotere kind leert nadenken over dingen, leert vooruitdenken en plannen. Het leert onder andere zijn/ haar omgeving kennen, problemen op te lossen en hoe van alles werkt. Door je voor te doen als iemand anders kan je ervaren hoe die ander zich zal voelen in een bepaalde situatie. Het kind leert omgaan met emoties en leert hierdoor ook controle te krijgen over emoties. En door spelen met andere kinderen leert het kind natuurlijk veel sociale vaardigheden. Met name door rollenspel leren kinderen veel op het sociale vlak. Kinderen kunnen experimenteren met gedrag dat ze normaal niet zouden durven (want het is maar spel).

Bij de jonge kinderen zien we dat het spelmoment vaak maar kort is en het kind steeds weer iets nieuws pakt of verzint. Het spel bestaat uit korte stukjes achter elkaar. Naarmate het kind ouder wordt gaat het spel langer duren. Ook sekse is bepalend voor de manier waarop er gespeeld wordt. We zien dit niet alleen in de keuze van het speelmateriaal, maar ook in de manier waarop er gespeeld wordt. Bij jongens zien we meer activiteit in het spel terwijl we bij meisjes meer zorgvuldig inrichten en zorgen zien. Ook wanneer een meisje met auto's speelt zien we vaak meer ordening van de auto's in een garage of op een weg, dan rondrijden met de auto's en bij een jongen met een pop zien we meer rond lopen met de pop in de wagen dan verzorging van de pop.

Leuk wanneer je ons artikel deelt!