Kinderkamer

Kinderkamer Inspiratie en styling ideeën

Een kinderkamer moet levendig en inspirerend zijn, wees dus creatief kleur en decoratie. Een muurschildering of muur sticker is een geweldige manier om een kamer een leuke en levendige uitstraling te geven of een schoolbord aan muur waar kinderen de mooiste creaties op kunnen maken. Maak gebruik van leuke, gekke meubels, zoals zitzakken of vloerkussens, en felgekleurde textiel. Overweeg een hoekje om te lezen. Als zij houden van rond te springen en actief, overweeg dan een glijbaan, klimmuur of schommel.

Is de kamer die je wilt gaan restylen een multifunctionele ruimte, installeer inbouw kasten en zorg voor veel planken voor de broodnodige speelgoed opslag een bureau of werktafel voor huiswerk en knutsel werkstukken. Verdeel de ruimte in zones, zodat rustigere kinderen kunnen tekenen of lezen terwijl meer actieve kinderen een WII game kunnen spelen of dansvoorstellingen kunnen oefenen.

Slaapkamer Broer & Zus

Wanneer je twee kinderen van verschillende leeftijden, met verschillende stijlen, smaken en voorkeuren een ruimte moet laten delen kan dit problemen opleveren. De sleutel tot succes is om elk kind een eigen plekje binnen de kamer te geven. Splits de kamer, zodat elk kind zijn bed en kast op "hun" eigen kant van de kamer heeft. Als dat niet mogelijk is, zorg voor een compromis wat eerlijke voelt voor beide kinderen. Een stapelbed kan in zo'n situatie een grote ruimte-bespaarder zijn.

Als je een jongen en meisje hebt die de kamer moet delen, geen paniek!! Dit is een haalbaar project! Zorg ervoor dat de belangen van beide kinderen in gelijke mate terug te vinden zijn in de kamer. Om het een geheel te maken kan je er het beste voor kiezen om één soort meubilair te gebruiken en door middel van verschillende accessoires, schilderijen, beddengoed, de verschillende kanten te personaliseren. Overleg altijd samen met je kinderen; zorg voor een gezamenlijke en leuk ontwerpproces!

Een gedeelde slaapkamer met broertje of zusje kan heel gezellig zijn!